Pistonlu Kompresör Tamiri - An Overview

Fakat sarma yapma durumunda ki açılar benzer biçimde olaylar da ki değişiklıklar ile bu tasarımların kendine has bir yapısı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Hava filtresinde biriken tozların ve tortuların meydana getirdiği kirlilik, kompresör performansını azaltan ve enerji kaybına yol açan olumsuzlukların başında geldiği için düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

Alkom Kompresör firması, İstanbul’da pistonlu kompresör tamiri konusunda uzmanlaşmış bir servis sağlayıcıdır ve kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Teknik servis ekibimiz uzun yıllar boyunca edindiği tecrübe ve bilgi birikimini son teknoloji bakım ve tamir ekipmanları ile harmanlayarak tüm servis ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır.

Hava kurutucularına da bu noktada ihtiyaç duyulur. Kurutucular, sıkıştırılan havanın ısınması ve soğuması ile yoğunlaşan ve bu sırada açığa çıkan suyun sistemden uzaklaştırılması ile havayı kurutan sistemlerdir.

Yağsız kompresör türlerinde, kompresyon alanında yağa ihtiyaç duyulmamasının nedeni ise mekanizmanın, yağsız olarak havayı sıkıştırma potansiyeline sahip olmasıdır.

Vidalı kompresörlerde periyodik bakımlar genelde üretici firma tarafından gerek kitapçıkta gerekse de satın alma esnasında belirtilir. Bu nedenle kompresör sahibinin belirtilmiş olan periyodik bakımlara uyması ve buna göre gerektiği zamanlarda teknik servis ile iletişime geçmesi gerekir.

Profesyonel bir tamirci, vidalı kompresör tamiri için genellikle bir garanti sunacaktır. Bu, tamir işleminden sonra herhangi bir sorun yaşamanız durumunda tamircinin sorumluluk alacağı anlamına gelir. Garanti, measurement ek bir güvence sağlar ve tamir işleminin kalitesini garanti altına alır.

Gaz soğutmalı kurutucular, basınçlı havayı soğutarak içindeki su buharının yoğuşturulmasını sağlayan bir soğutma devresi ve eşanjörlerden oluşan bir sistemdir. Yoğuşan su, mekanik olarak seperatörlere ayrılır. Enerji tasarrufu amacıyla kuru hava ikinci bir eşanjörde yaş havanın ön soğutmasını yapar. Bu kurutucular sanayideki ihtiyaçların büyük bir kısmına cevap verir ve +two°C ile +3°C çiğlenme noktasının yeterli olduğu yerlerde kullanılırlar.

Soğutma aşaması sırasında ayrılan tüm yoğuşma suyu bir seviye sensör sistemi tarafından daha fazla bilgi alın otomatik olarak işlenir ve boşaltılır. Ortaya çıkan basınçlı hava yeterince kuru ve çoğu stopüstriyel kullanımlar için uygundur.

Emme ve basma basıncında burayı kontrol et veya debi miktarında herhangi bir değişiklik gözükürse, bu durum işletmede bir hata olduğunun da işareti olabilmektedir. Kompresörün çalışma durumu aynı devam etse bile basılan gaz sıcaklığında artworkış ya İnternet sitesi da emme basma subaplarında farklılık gözükebilir. Böyle durumlarda elle kontrol edilerek arıza tespit edilebilir. Kompresörlerde yağlama yağı 50 ile 65 burayı kontrol et derece olmalıdır. Sıcaklık bu derecelerin dışına çıktığında soğutucu iyi çalışmakta ya da yağ pompası yeterli düzeni sağlayamamaktadır. Basınç, sıcaklık ve debi değişimleri sorun olarak ele alınıp çözümlenme gerektirebilir. Gerekli tedbirler alınmalı ve kontrol edilerek çözülmelidir. Örneğin yağlama basıncı düşmüşse filtre tıkanmış olabilir ya da yatakların aşınması yağ basıncının düşmesine neden olabilir. Yağlama borularının giriş noktalarında bulunan valfler tıkanabilir. Silindir soğutma suyu sıcaklığında gözlenen değişikliklerde soğutma suyu sistemi kontrol edilmelidir. Kompresörde sıkıştırma oranı artarsa basma gazı sıcaklığı da artmaktadır.

Soğutmalı tip hava kurutucularımız tak ve çalıştır konseptine sahiptir; böylece ünitenizi kolayca kurabilirsiniz

Özellikle bakım zamanının yaklaşması ile gerekli planlamaların yapılması ve bunun için teknik servis ile iletişime kalınması önerilir.

Yağlı ve yağsız vidalı kompresör modelleri; hem vidalı kompresörlerin basınç ve kapasite anlamında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gösterir hem de hizmet ve üretim açısından ihtiyaç duyulan iş ekipmanlarına ulaşılmasını kolaylaştırır.

Segmanların aşınmasını takiben silindirin çizilmesi ve silindirden İnternet sitesi kopabilecek parçaların piston ve biyel kollarına zarar vermeleri, krank rulmanlarının bozulmasına ve kırılan biyel kolu sebebiyle gövdenin kırılmasına veya çatlamasına sebep olabilmektedir. Sonuç olarak makinenin bozulması ve atıl hale dönüşmesi kaçınılmaz olmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Pistonlu Kompresör Tamiri - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar